Fotball: Suksess med Storsjöcup

Gutter 12 og Gutter 14 på cupeventyr i Östersund

For første gang på mange år dro noen av våre lag til en større sommercup i fotball. Valget falt på Storsjöcupen i Östersund, den fjerde største fotballcupen i Sverige. Med spillere, trenere og familie var vi over 60 stykker i alt som dro østover sammen -og nesten alle bodde på samme sted og var en eneste stor fotballfamilie i fem dager.

Bilder fra åpningsseremonien. Fem nye klubbflagg gjorde Aure IL godt synlige i mengden.

Onsdag 5.juli var puljespillet i gang. Gutter 12 fikk en pangstart med 6-1 seier i første kamp mot Varden, mens Gutter 14 hadde noen startvansker og måtte gi tapt for Stadsbygd med 2-5. Gutter 14 måtte deretter hive seg i bilen og kjøre direkte til neste kamp på andre siden av byen og fikk kun 15 minutter med forberedelser for kamp nummer to. Mot et uthvilt svensk lag gikk det som det måtte gå, og guttene fikk 0-7 i sekken. Gutter 12 møtte på samme tid Nationalkameratene og fortsatte den gode starten med 6-2 seier. Til tross for to helt ulike starter taklet guttene det godt -og vi rundet av debutdagen vår med felles pizzamiddag og god stemning tross alt.

Torsdag 6.juli startet med ny Gutter 12-kamp, denne gang mot ett av mange Östersundslag som deltok i turneringen. Guttene tok sin tredje strake seier i både tordenbrak og i en regnskyll av en annen verden. 4-2 ble stillingen denne gangen. Et uthvilt og revansjelystent Gutter 14-lag målte deretter krefter mot Verdal. I en tett og jevn kamp ble resultatet 1-1, noe som gjorde at G14 skulle ut i 16-delsfinale i B-sluttspillet dagen etter. For G12 gjenstod fortsatt en puljespillkamp.

Fredag 7.juli startet med tidligkamp kl. 08.00 for G12, men for Aureguttene gjorde det ingenting å stå opp tidlig og de gav seg ikke før det stod 8-1 mot Fosen. Dermed var G12 gruppevinnere og klare for 8-delsfinale i A-sluttspillet. Neste kamp på programmet var G14s kamp mot Brønnøysund. G14 spilte en god kamp og hadde både ballen mest og sjanser flest, men det var motstanderne som scoret på sin første sjanse. Aure presset på for utligning og etter både små og store sjanser satt endelig utligningen ti minutter ut i 2.omgang. Deretter var det stort sett spill på en banehalvdel helt fram til en Brønnøysundcorner to minutter før slutt. Corner og mål i mot, et brutalt farvel til videre cupspill for de eldste guttene våre.

Kl. 19.00 var det klart for G12s andre kamp for dagen. Et nytt Östersundslag ventet i 8-delsfinalen, og i en spillemessig rotete og lite velspilt kamp tok Aureguttene seg videre med 3-1 seier. Deretter var spillepausen kort for kl. 21.00 skulle kvartfinalen spilles mot uthvilte Stjørdals/Blink 2-spillere, og for en kamp det ble. G12 møtte sin vanskeligste motstander til nå, men viste mot og duellstyrke kampen i gjennom. Aure tok tidlig ledelsen og økte til 2-0 rett før pause. Et seiersvant motstanderlag var tydelig stresset, og det så ut som at Aureguttene skulle ro videre avansement greit i land. Men etter en redusering syv minutter før slutt meldte nervene seg og like før sluttsignalet lød kom utligningen til 2-2 og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. En helt ny erfaring for G12'erne våre og en tøff mental utfordring etter en lang fotballdag. Straffekonkurransen ble akkurat så dramatisk som straffekonkurranser gjerne er, men Aureguttene beholdt roen og satte fire av sine fem straffespark, mens Blink bommet to av sine fire. Da den femte straffen satt i nettet brøt jubelen og tårene løs -semifinalebillettene var sikret!

Sent i seng og tidlig i gang igjen med semifinale kl. 08.00 lørdag 8.juli. Nok en gang ventet et Östersundslag på andre banehalvdel og nok en gang var Aureguttene de beste ute på banen. 5-2 seier og finaleklare!

To timer senere var det klart for finale, nok en gang ventet Stjørdals/Blink på motsatt banehalvdel -denne gang Stjørdals/Blink 1. Aureguttene tok umiddelbart kommandoen i kampen, og før to minutter var gått lå ballen i Blinknettet. 1-0 ledelsen ble til 1-1 før nye to minutter var gått, men Aure tok ledelsen på nytt umiddelbart. Både offensivt og defensivt hadde deretter guttene god kontroll, og de puttet på to nye mål og gikk til pause med 4-1 ledelse. 2.omgang ble en sjarmøretappe foran en stor og entusiastisk heiagjeng som hadde stått på fra første kamp. Motstanderne pyntet på resultatet til 4-2, men den ledelsen holdt gode Auregutter helt til sluttsignalet lød. Storsjöcupvinnere 2023 pojkar 12: Aure IL

Vi gratulerer de flinke guttene våre, trenerne Karl Mikael Vaag, Elisabeth Finset og Vegard Ulfsnes, heiagjengen og alle med ❤ for Aure IL for en makalaus prestasjon! Vi vil heie fram G14-guttene både for spill og innsats på banen, men også for støtten til G12'erne de siste kampene. Fellesskap og samhold på tvers av lag og alder.

Takk for loddkjøp og panteflasker til inntekt til cupen. Takk til alle som var med på uforglemmelige cupdager sammen! Dette gjøres så gjerne igjen.

(Takk til alle fotografer som har bidratt til å krydre cuphistoriene, saken vil bli oppdatert med flere bilder etterhvert som blinkskuddene kommer inn)